Tiptop By Sharon

Curvy mode

 

Alles wat je moet weten over een borstlift

Veel vrouwen zijn ontevreden met hun borsten en overwegen een borstlift. Maar wat houdt deze behandeling nu precies in en waar moet je rekening mee houden? In deze blog zullen we alle belangrijke informatie over een borstlift behandelen, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

Een borstlift (mastopexie in het medisch jargon) is een cosmetische operatie waarbij de borsten weer gelift worden naar een jeugdiger en steviger vorm. Vrouwen over de 40 jaar, die kinderen hebben gehad of na een flink gewichtsverlies kunnen hun borsten hebben zien verslappen en uitzakken. Met een borstlift krijgen ze weer volume en een meer aantrekkelijke vorm. De operatie duurt gemiddeld 2 tot 3 uur en wordt onder volledige narcose uitgevoerd.

Operatie

De chirurg maakt meestal 3 sneetjes in de borst: 1 rond de tepelhof, 1 van de tepelhof naar beneden, en 1 langs de onderkant van de borst. Via deze route kan de chirurg overtollig huid verwijderen en de vorm van de borst opnieuw vormen en aanpassen. Ook kan een borstprothese worden geplaatst om volume toe te voegen. De sneetjes worden vervolgens gesloten met hechtingen of huidlijm, waarna er verband omheen wordt gedaan.

Rust

Na de behandeling voelen de borsten gezwollen en pijnlijk aan. Het is daarom belangrijk om voldoende rust te nemen en de instructies van de chirurg op te volgen. Voor een optimaal herstel kan het handig zijn om een paar dagen hulp te vragen in huishoudelijke taken. Vaak kan na een week het verband verwijderd worden en kun je zachte sportbeha’s dragen in plaats van het verband. Na 6 weken kun je in de meeste gevallen weer aan het werk en sporten.

Risico’s

Zoals bij elke operatie zijn er risico’s aan verbonden. Bij een borstlift kan er een vermindering van gevoel of pigment van de tepelhof optreden, er kan een infectie ontstaan, littekenvorming en asymmetrische borsten. Daarom is het belangrijk om een ervaren chirurg te kiezen en de instructies en controles op te volgen om de kans op complicaties te verkleinen.

Het is belangrijk om te weten dat een borstlift niet permanent is. Na de behandeling wordt de huid steviger en worden de borsten op hun plaats gehouden, maar het natuurlijke verouderingsproces gaat nog steeds door. Ook gewichtstoename of zwangerschap kunnen het resultaat van een borstlift veranderen. Het is dan ook belangrijk om na de behandeling een gezonde leefstijl aan te houden.

Conclusie

Een borstlift kan een oplossing zijn voor vrouwen die hun borsten verslappen en uitzakken door ouderdom, zwangerschap of gewichtsverlies. De behandeling kan de borsten verjongen en een aantrekkelijke vorm geven. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het een operatie is en er dus risico’s aan verbonden zijn. Het is daarom belangrijk om een ervaren chirurg en een kwalitatieve kliniek te kiezen en de instructies en controles op te volgen. Denk er ook aan dat een borstlift niet permanent is en het belangrijk is om na de behandeling een gezonde leefstijl aan te houden. Wanneer je alle risico’s hebt overwogen en voldoende geïnformeerd bent, kan een borstlift behandelplan de oplossing zijn om je meer vertrouwen in je eigen lichaam te geven. Klik hier voor meer informatie.