Tiptop By Sharon

Curvy mode

 

Dameskleding: van casual tot chic

Kleding voor dames is er in vele soorten en maten, van casual tot chic. Afhankelijk van de gelegenheid en persoonlijke smaak, kiezen vrouwen voor verschillende outfits. Hieronder worden een aantal stijlen en trends toegelicht.

Zakelijke kleding

Op de werkvloer is zakelijke kleding vaak vereist. Denk hierbij aan een nette blouse met een pantalon, of een zakelijke jurk. Denk hierbij aan een mooie Smashed Lemon jurk. Het is belangrijk dat de kleding er verzorgd uitziet en niet te casual oogt. De kleuren zijn vaak ingetogen, zoals zwart, wit en grijs. Toch kan ook zakelijke kleding stijlvol zijn, bijvoorbeeld door te spelen met verschillende texturen en accessoires.

Casual kleding

Als het om casual kleding gaat, zijn er veel opties. Denk bijvoorbeeld aan jeans en T-shirts, maar ook aan leggings en sweatshirts. Comfortabele kleding staat bij veel vrouwen hoog in het vaandel, maar dat betekent niet dat het er saai uit hoeft te zien. Zo zijn er talloze leuke printjes en kleuren te vinden die casual outfits net dat beetje extra geven.

Sportkleding

Voor sportkleding geldt hetzelfde als voor casual kleding: comfort is belangrijk. Maar ook functionaliteit speelt een grote rol. Sportkleding moet goed ademen en de bewegingsvrijheid niet beperken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg sportmerken die trendy kleding op de markt brengen. Zo zie je er tijdens het sporten er stijlvol uit. .

Avondkleding

Voor een avondje uit of een speciale gelegenheid bestaat er avondkleding. Denk hierbij aan een lange, elegante jurk, maar ook aan een chique broekpak. Vaak zijn de kleuren donker en zijn er glimmende details of luxe stoffen te vinden. Avondkleding mag gezien worden en is bedoeld om indruk te maken.

Trends

Naast deze verschillende stijlen zijn er ook altijd trends op het gebied van vrouwenkleding. Zo zijn oversized jassen en truien momenteel erg populair, net als wijde broeken en jurken. Ook zijn er veel prints te vinden, van bloemen tot dierenprints. En hoewel kleuren als zwart, wit en grijs altijd in het modebeeld blijven, zijn er ook felle kleuren te vinden, zoals knalroze en felgeel.

Conclusie

Dameskleding is er in vele soorten en maten, voor elke gelegenheid en persoonlijke smaak. Of je nu gaat voor casual, sportief, zakelijk of avondkleding, er zijn genoeg opties. Daarnaast zijn er altijd trends te vinden die de mode weer vernieuwen. Belangrijkste is dat de kleding goed past en de draagster zich er prettig in voelt. Want uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf kunt zijn.