Tiptop By Sharon

Curvy mode

 

Vind mooie, stijlvolle kleding met deze vijf tips

Het vinden van de juiste kleding voor een speciale gelegenheid of gewoon voor jezelf kan soms erg lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende stijlen, maten, kleuren en merken die je in overweging dient te nemen. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met vijf tips waarmee je jouw perfecte outfit kunt vinden. Dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het zoeken naar dameskleding.

Welke stijl past bij je?

Ten eerste dien je weten welke stijl bij je past. Als je weet wat goed bij jouw persoonlijkheid past, dan ben je al een heel eind op weg naar het vinden van de juiste kleding. Er zijn veel verschillende stijlen, van casual tot formeel en alles daartussenin. Als je niet precies weet wat jouw stijl is, dan kun je inspiratie opdoen door foto’s te bekijken van anderen die dezelfde persoonlijkheid hebben als jezelf en door hun outfits te bestuderen.

Hou rekening met je figuurtype

Ten tweede is het belangrijk om altijd rekening te houden met je figuurtype bij het uitzoeken van dameskleding. Elke vrouw is uniek en elke figuur is anders, dus elke outfit moet worden aangepast aan wat er goed uitziet op jouw lichaamstype. De juiste kleding kan helpen om accentueren wat er mooi aan jouw figuur is en verberg wat minder mooi is. Probeer verschillende stoffen, patronen en silhouetten uit voordat je echt iets koopt – dat helpt om te voorkomen dat je iets koopt waarvan je later spijt krijgt omdat het niet zo goed bij jou past als gedacht.

Denk aan de pasvorm

Ten derde is pasvorm ontzettend belangrijk. Je moet altijd controleren of de items die je koopt ook comfortabel passend zijn voordat je ze koopt. Je wilt gezien worden in comfortabele items die ook goed passend zijn – hierdoor voel je zich verzekerd. Bovendien adviseren wij om elastische materialen te vermijden – tenzij het item specifiek gemaakt is met elastische materiaal – want dit kan leiden tot verlies van structuur over langere terrein alsook tot duurzaamheidsverlies.

Kies een leuk merk en wees hier trouw aan

Een van de dingen die vrouwen die altijd stijlvol gekleed zijn doen is het kiezen van een of meerdere merken die bij ze passen. Als je altijd van die merken koopt, dan heb je altijd iets aan waarvan de merkpersoonlijkheid bij jou past. Daarnaast passen de verschillende kledingstukken vaak beter bij elkaar als je consistent van dezelfde merken koopt. Als je bijvoorbeeld een Geisha dames jas koopt en je hebt al een Geisha broek aan, dan is de kans groot dat dit goed bij elkaar past.

Conclusie

Met bovenstaande tips hopen wij dat we iedere vrouw geholpen te hebben binnen haar zoektocht naar een modieuze outfit. Onthoud dat mode-persoonlijkheden belangrijker zijn dan trend volgen; Kies kleding die het beste past en waarin je je comfortabel voelt – dat maakt mode leuk. Wanneer je twee keer nadenkt over welke stoffingen, silhouetten en pasvormcombinaties goed passend en comfortabel passend zijn, dan ben je al op weg naar het creëren van een stijl – zonder hierdoor trends volgen maar meer door persoonlijkheid later tot uiting laten komen.​​​​

Bron: Janse mode